Πολεμικές / Ρατσιστικές επιθέσεις

Για την φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ σε λαϊκή του Κορυδαλλού

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και ένα σχόλιο στη συνέχεια…

Μετά τις απειλές του προέδρου της Λαϊκής Κορυδαλλού ακολούθησε επίθεση φασιστών με πέτρες και σκύλο

 Φασιστική επίθεση δέχτηκαν το Σάββατο 8/12 μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)  μετά από εξόρμηση στη Λαϊκή του Κορυδαλλού-Νίκαιας για την προβολή του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 19ης Γενάρη.
Στη διάρκεια της εξόρμησης εμφανίστηκε σεκιουριτάς της λαϊκής που απείλησε τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ να φύγουν γιατί αλλιώς “θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή”. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των πωλητών της λαϊκής ονόματι Νίκος Βατράνης που απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία και προσπάθησε να σπάσει το τραπεζάκι. Οι  αστυνομικοί που εμφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα είπαν ότι δεν μπορούν  να διώξουν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ γιατί έχουνε δικαίωμα να μοιράζουνε το υλικό τους. Τότε ο πρόεδρος απείλησε ότι “έχουμε και άλλο τρόπο να σας διώξουμε”.
Αφού τελείωσε η εξόρμηση, την ώρα που τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αποχωρούσαν από τα χώρο της Λαϊκής, ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός δέχτηκε επίθεση στην οδό Πελοπίδα από φασίστα ο οποίος του επιτέθηκε πισώπλατα, τρέχοντας  κατά πάνω του, ρίχνοντας τον πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Συντονισμένη ήταν  λίγο πιο κάτω ομάδα 4-5  φασιστών κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη του είχε στήσει ενέδρα , πετώντας πέτρες και αμολώντας ένα σκύλο κατά πάνω του.
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Λαϊκής που προανήγγειλε τη φασιστική επίθεση και καλούμε τους πωλητές της Λαϊκής,  το Δήμο Κορυδαλλού και Νίκαιας-Ρέντη, τα συνδικάτα και τους κατοίκους της περιοχής ντόπιους και μετανάστες, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Οι γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έχουν ιστορία αντιφασιστικού αγώνα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.
Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση οργανώνοντας την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες.
 • ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
 • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας- Κορυδαλλού
**************

Σχόλιο από το antifaredblock

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους της ΚΕΕΡΦΑ και ιδιαίτερα στον σύντροφο που δέχτηκε την άνανδρη και πισώπλατη επίθεση από ομάδα φασιστών. Όμως οφείλουμε να κάνουμε δύο σχόλια.
Πρώτον, για το κάλεσμα στους πωλητές της Λαϊκής προκειμένου να απομονώσουν τη ΧΑ. Το ότι οι πωλητές αυτοί έχουν διαλέξει να έχουν για πρόεδρο το συγκεκριμένο κάθαρμα που συνεργάζεται με τη ΧΑ δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η ναζιστική συμμορία έχει δεσμούς με τα κυκλώματα των λαϊκών και των πανηγυριών και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι εκεί επιλέγει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Επίσης σε πολλές από τις λαϊκές η συμμορία εκτός από το να παρεμβαίνει έχει αναλάβει και την «προστασία» των πάγκων προφανώς έναντι αμοιβής. Και αυτό γίνεται σε συνεργασία πάντα με την αληταρία που εκπροσωπεί τους εμπόρους των λαϊκών. Επομένως κάθε παρέμβαση ιδιαίτερα αντιφασιστικού περιεχομένου σε λαϊκές θα πρέπει θα γίνεται με τη δέουσα προσοχή και πάντα με ισχυρή περιφρούρηση ικανή να αποτρέψει τυχόν φυσική μαφιόζικη επίθεση από τον φασιστικό υπόκοσμο που νέμεται το χώρο. Αν υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξει γνώμη ο κάθε εμποράκος και να διακόψει τους δεσμούς του με τους συμμορίτες είναι να τους δει να τρέχουν κατοστάρι για να σωθούν. Μ’ αυτή την έννοια παρεμβάσεις 4-5 ατόμων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όχι μόνο βάζει σε κίνδυνο συντρόφους και συντρόφισσες, αλλά αποτελεί και εύκολη λεία για τα φασιστοειδή που έτσι εμπεδώνουν στους άβουλους οπαδούς τους ότι στο δρόμο είναι αήττητοι.
Δεύτερον, τα γενικού τύπου καλέσματα σε δήμους, νομαρχίες, συνδικάτα και κατοίκους δεν ωφελούν σε τίποτα, όσο το αντιφασιστικό κίνημα δεν δείχνει την απαιτούμενη θέληση να κυριαρχήσει στους δρόμους έναντι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Οι φασίστες με την δράση τους δεν επιδιώκουν γενικά και αόριστα να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και την νεολαία αλλά τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αναρχικούς και τους αντιφασίστες. Πρόκειται για στοχευόμενη δουλειά και όχι για γενικευμένη τρομοκρατία εναντίον όλου του πληθυσμού. Επιπροσθέτως οι φασίστες επιδιώκουν να χτίσουν σχέσεις με κομμάτια του πληθυσμού ακόμα και «εργαζόμενους και νεολαίους» αρκεί βεβαίως να ταχθούν με το μέρος τους. Αν χτύπαγαν όπου να ναι θα τελείωνε η δόξα τους σε λίγες μέρες. Έτσι είναι εντελώς άσκοπο όταν ένας αντιφασίστας δέχεται επίθεση να νομίζει ότι στο πρόσωπο του δήθεν χτυπιέται ολόκληρος ο λαός. Όπως επίσης δεν έχει κανένα νόημα να νομίζει ότι η ΧΑ χτυπώντας τον λειτουργεί σαν το «μακρύ χέρι του συστήματος» ή ως εντολοδόχος της τρόικα και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει και όποιος έχει μια τέτοια αφήγηση για το γεγονός απλά έχει μπλέξει τα μπούτια του και δεν θα ξέρει ούτε πώς να απαντήσει, ούτε ποιον να κυνηγήσει, ούτε από πού πρέπει να προφυλαχθεί. Αυτό έγινε το 1998 στην περίπτωση του Δ. Κουσουρή όταν οι σύντροφοί του επέμεναν ότι «χτυπήθηκε από παρακρατικούς για τη δράση του στον αγώνα ενάντια στον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κατ’ εντολή της κυβέρνησης», αφήνοντας έτσι όλο το χρόνο στον Περίανδρο και την παρέα του να τη σκαπουλάρουν.
Η ΧΑ μπορεί να είναι τελικά το μακρύ χέρι του συστήματος, αλλά όταν δρα στο δρόμο είναι η ΧΑ και όχι γενικώς το σύστημα. Επομένως όταν η χρυσή αυγή κάνει ένα χτύπημα τα υπόλοιπα περί συστήματος απλώς συσκοτίζουν τον συγκεκριμένο αγώνα εναντίον της. Ένας αγώνας που χρειάζεται στοχευμένα μέτρα και μεθόδους για να διεξαχθεί. Ισχυρή περιφρούρηση, ομάδες αυτοάμυνας, στενό αντιφασιστικό πρέσινγκ, εκκαθάριση περιοχών από το φασιστικό δηλητήριο, συντριβή των φασιστικών συμμοριών. Αυτά όπως αντιλαμβάνεται κανείς απαιτούν αντιφασιστικό υποκείμενο με πλήρη συνείδηση του εαυτού του και όχι γενικόλογες εκκλήσεις στο λαό να διώξει τους φασίστες. Φυσικά ο λαός αν θέλει να τους διώξει ας τους διώξει και καμία αντίρρηση να γίνονται και τα σχετικά καλέσματα. Αλίμονό μας όμως αν εξαρτηθεί ο αντιφασιστικός αγώνας από αυτό.

2 thoughts on “Για την φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ σε λαϊκή του Κορυδαλλού

 1. Παράθεμα: Για την φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ σε λαϊκή του Κορυδαλλού | antifa2012redblock « NaziMonitorGreece

 2. Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις
  Στη Νίκαια της Προσφυγιάς και της Αντίστασης δεν χωράνε Νεοναζί
  Συντάχθηκε απο την KΕΕΡΦΑ | 11 Δεκέμβριος 2012

  Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τολμά να καλέσει ρατσιστική σύναξη μίσους την Κυριακή 16/12 στις 6μμ στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
  Οι Νοσταλγοί του Χίτλερ, του Ολοκαυτώματος και του Μπλόκου της Κοκκινιάς επιλέγουν τη Νίκαια μια πόλη με παράδοση αντιφασιστικού αγώνα για να σπείρουν το μίσος και την τρομοκρατία, κατά των ντόπιων και των μεταναστών που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό. Η επίθεση που δέχτηκαν τo Σάββατο 8/12 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ μετά από εξόρμηση που έκαναν στη λαϊκή του Κορυδαλλού προπαγανδίζοντας την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκέμβρη και το πανελλαδικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19/1, είναι ένα ακόμα δείγμα ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο όχι μόνο τους μετανάστες αλλά, την αριστερά και κάθε συλλογική αντίσταση.
  Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στη Νίκαια και καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τα σωματεία και τους συλλόγους, τα 15μελη μαθητικά συμβούλια, τα κόμματα της αριστεράς, τις συλλογικότητες, κάθε εργαζόμενο και νεολαίο να καταδικάσουν την πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ότι δήθεν για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες και όχι τα μνημόνια της κυβέρνησης και της τρόικα.
  Τα μνημόνια και ο φασισμός ή θα επικρατήσουν μαζί διαλύοντας τα συνδικάτα, την αριστερά και τις οργανώσεις της εργατικής τάξης ή θα τσακιστούν μαζί μέσα από την ενότητα και το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης.
  Καλούμε την Τετάρτη 12/12 στις 6.30μμ στο Δημαρχείο Νίκαιας (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας την ίδια μέρα με στόχο να ματαιώσουμε τη ρατσιστική τους σύναξη.
  Προτείνουμε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 2μμ στο Κρατικό Νίκαιας και πορεία προς το Περιβολάκι.

  Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας-Ρέντη- Κορυδαλλού

  Μέχρι στιγμής οι φορείς που στηρίζουν τη σύσκεψη και την κινητοποίηση είναι:

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
  ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
  ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
  ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s