Μετανάστες / Συνεργασία κράτους φασιστών

Άψογη συνεργασία χρυσής αυγής και κράτους

Ψάχνει τους αλλοδαπούς με καταστήματα στη Κρήτη η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έγγραφο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νησιού, η Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα ή να στήσουν πάγκους στις αγορές της Κρήτης, καθώς και τις χώρες προέλευσής τους.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζητείται από τους δήμους να απαντήσουν αυθημερόν (!) στα ερωτήματα της Χρυσής Αυγής, ενώ επισυνάπτονται προς τους δήμους τόσο η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργου Γερμενή, όσο και του αντίστοιχου εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου Β13-169/2-11-2012 που έφτασε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την σχετική εντολή για τη συλλογή των στοιχείων.
Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
Έπειτα από το ανωτέρο σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης.
Το θέμα έχει θορυβήσει τους τοπικούς παράγοντες αλλά και άλλους φορείς που ενημερώθηκαν για το θέμα, ενώ δεν λείπουν και οι επιφυλάξεις για τους σκοπούς της ενέργειας αυτής. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή επιχειρεί, μετά τα στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών που πηγαίνουν στα σχολεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια, να ενημερωθεί και για τον αριθμό των αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου στη Κρήτη.
…………………………………………………………………..
Λοιπόν δεν ξέρουμε ποιοι έχουν «θορυβηθεί με το θέμα» και τι «επιφυλάξεις» έχουν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι χρυσα-υγ-λήτες ακολουθούν κατά γράμμα τη συνταγή των παππούδων τους στη Γερμανία του ’30. Δεν κάνουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Σήμερα προγραφές αύριο το πογκρόμ. Σήμερα τεστάρεται το βάθος της συεργασίας τους με το κράτος και όπως φαίνεται και από το προηγούμενο των βρεφονηπιακών σταθμών όλα λειτουργούν άψογα και «αυθημερόν». Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Κρήτης ανήκει στο κατερρέων ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκτελεί σαν σκυλάκι τις διαταγές του Καρεφυλάκη του «διοικητή» της χα στην Κρήτη. Κατα τα άλλα ο Βενιζέλος κήρυξε ανένδοτο κατά του φασισμού. Μιλάμε για πολύ δούλεμα.
Μετά από όλα αυτά το σύνθημα «Μπάτσοι, τιβι, χρυσή αυγή όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» παραμένει όσο ποτέ επίκαιρο.
…………………………………………………………
Και αν δεν συνεργάζονται με το κράτος, το παριστάνουν, για να πουλήσουν προστασία στους ηλίθιους που περιμένουν να τους σώσει η ναζιστική συμμορία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ανόητοι και ταυτόχρονα πονηροί οπαδοί τους όποτε τα βρίσκουν σκούρα απειλούν ότι θα φωνάξουν τη χρυσή αυγή. Με αυτό το σκεπτικό εμφανίστηκαν στις 26 Νοέμβρη «με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας και των γονέων συνοδών τους» προκειμένου να πείσουν τους ελληνες ασθενείς ότι οι μετανάστες και τα παιδιά τους, τους τρώνε τα κρεβάτια στα νοσοκομεία και επιπλέον ευθύνονται για τα χρεη του ΕΣΥ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Αν τους διώξουμε το ΕΣΥ θα καταστεί εκ νεου υγειές. Αυτό εξάλλου ισχυριζόταν και ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος όσο ήταν υπουργός υγείας διαδίδοντας το παραμύθι ότι οι μετανάστες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας με εκατοντάδες εκατομύρια. Για τους φασίστες η «επιβάρυνση» των μεταναστών στο σύστημα υγείας ξεπερνάει τα 7 δις ευρώ το χρόνο, όταν η συνολική δημόσια δαπάνη για φέτος δεν θα ξεπεράσει τα 10 δις. Αντιλαμβάνετι κανείς για τι μιλάμε. Οι 900 χιλιάδες μετανάστες καταναλώνουν το 70% της συνολικής δαπάνης και τα 10 εκ. έλληνες το 30%. Αυτό διαδίδουν τα μαλακισμένα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Αυτό διέδιδαν και στη Μυτιλήνη. Είναι να απορεί κανείς πως δεν τους έχουν πετάξει ακόμα στο λιμάνι μήπως και βάλουν μυαλό.  Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του σωματείου των γιατρών που βάζει τα πράγματα στη θέση τους στο δεύτερο μέρος της ρατσιστικής προπαγάνδας που στοχοποιεί τους μετανάστες σαν φορείς μεταδοτικών ασθενειών.
*******

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. της Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Στις 26 Νοεμβρίου οι γιατροί του Γ.Ν. Μυτιλήνης μείναμε έκπληκτοι όταν αντικρίσαμε φυλλάδιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας και των γονέων συνοδών τους, με τη συνοδεία κειμένου με ρατσιστικό και χυδαίο λόγο κατά των μεταναστών! Πέρα από το πόσο ανήθικα και παράνομα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών για να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, στο κείμενο περιέχεται αντιεπιστημονική πληροφόρηση για δήθεν μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, όπως και δυσφήμιση για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, όπου παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με την υπάρχουσα κατάσταση.

Ως γιατροί, είμαστε πιστοί στην ιατρική δεοντολογία που ορίζει πως: «Το ιατρικό λειτούργημα πρέπει να διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας» (άρθρο 2 παράγραφος 3 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας).

Αυτό σημαίνει πως θεωρούμε την υγεία αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και προσφέρουμε την ιατρική μας φροντίδα σε όποιον άρρωστο προσέρχεται στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού είτε αυτός είναι ντόπιος ή ξένος, είτε είναι εργαζόμενος ή άνεργος, είτε είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος. Η αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος, θρησκεία ή φυλή και η κυκλοφορία του φυλλαδίου αυτού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας !

Σε σχέση με όσα ανεύθυνα και αντιεπιστημονικά λέγονται κατά καιρούς, από πολιτικούς, επίσημους φορείς και ΜΜΕ και τώρα από τους νοσταλγούς του Χίτλερ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ασθένειες όπως το AIDS, η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και βλεννόρροια είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. Για την μετάδοση τους ΔΕΝ ευθύνονται οι μετανάστες αλλά όσοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή με φορείς και δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης.

Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο με το κουνούπι φορέα που ενδημεί κυρίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας.

Η φυματίωση μεταδίδεται από τα σταγονίδια του βήχα φορέων που μεταδίδουν τη νόσο. Απαιτείται στενή επαφή και συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει την αύξηση της συχνότητας της φυματίωσης ακριβώς στις χώρες στις οποίες παρεμβαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δηλαδή σε χώρες με οικονομική κρίση και ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου λόγω των μέτρων λιτότητας, της φτώχειας, του υποσιτισμού, της αύξησης των εξαρτήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά με ταυτόχρονη καταστροφή των συστημάτων υγείας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Αυτοί που παρουσιάζουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθούν να κρύψουν του πραγματικούς ενόχους που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ., είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεργολάβοι και οι εφοπλιστές. Στα αφεντικά τους «χτυπάνε προσοχή» και στους φτωχούς βιοπαλαιστές, κάνουν άνανδρες επιθέσεις.

«Υγειονομικές βόμβες», είναι όσοι κλείνουν τα νοσοκομεία, αφήνουν τα παιδιά των ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και αναγκάζουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους. Κίνδυνος για την υγεία και την κοινωνία είναι όσοι βάζουν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων πάνω από τα παιδιά που λιποθυμάνε από ασιτία στα σχολεία, πάνω από όσους καθημερινά αυτοκτονούν από απόγνωση και ταπείνωση.

Είναι η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, οι αιτίες που προκαλούν την ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση στην Ελλάδα. Είναι η τρόικα και η συγκυβέρνηση που κλείνουν τα νοσοκομεία και όχι οι μετανάστες. Είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι πιστωτές μας που θα προκαλέσουν τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του λαού μας αν δεν τους ανατρέψουμε!

Μυτιλήνη 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Πηγή: http://eiesylesvou.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s