Προκηρύξεις

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα στους φασίστες

Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να φανεί, σε όσους έκαναν πως δεν έβλεπαν, το αποκρουστικό πρόσωπο των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε απόκληρους μετανάστες, σε στέκια του αντεξουσιαστικού χώρου και προεκλογικά περίπτερα της αριστεράς με ολίγη από τηλεοπτικά χαστούκια είναι ένα μικρό δείγμα των πρακτικών των ναζί, που αντλούν νομιμοποίηση από την κοινοβουλευτική τους παρουσία

Οι ναζιστές δεν είχαν κανένα κόστος από όλα αυτά (ίδια εκλογικά ποσοστά, μικρή απώλεια ψήφων) ακριβώς γιατί στρατολογούν στη βάση αυτών των βρώμικων πρακτικών και ιδεών και στην ωμή βία των ομάδων κρούσης που είναι δήθεν αήττητες.

Δεν υπάρχουν πια παραπλανημένοι ή ανήξεροι. Τέρμα με τις βολικές εξηγήσεις που αθωώνουν όσους μπροστά στο γκρίζο της κρίσης, επιλέγουν το μαύρο του φασισμού.

Ο ναζισμός όσο είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης άλλο τόσο είναι και συνειδητή πολιτική επιλογή που ορίζει ως εχθρό της όποιον δε χωρά στο μισανθρωπικό της όραμα: σήμερα οι μετανάστες και οι “ξένοι”, αύριο, αν όχι ήδη, οι αριστεροί, οι αναρχικοί κι όσοι φαντάζονται έναν κόσμο ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι παρακρατικές συμμορίες των χρυσαυγιτών είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, είναι οργανωμένος υπόκοσμος, είναι το κόμμα των μπάτσων, είναι όντως η τελευταία εφεδρεία ενός σάπιου συστήματος. Όλα αυτά είναι σωστά.

Δίχως αμφιβολία χρειάζεται αμείλικτη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τα ναζιστικά αποβράσματα, ώστε να σταματήσουν να μολύνουν ευρύτερα ακροατήρια με τις βρωμερές τους ιδέες.

Όμως το βασικό γνώρισμα και ο προπαγανδιστικός μύθος της χρυσής αυγής είναι οι ομάδες κρούσης που επιβάλλουν όχι με αντιπαράθεση ιδεών, αλλά με δολοφονική βία τις ναζιστικές απόψεις. Αυτό είναι που τους θρέφει.

Κάθε ανάλυση για το ρόλο των αυγών που δεν προτείνει ένα ξεκάθαρο σχέδιο οργανωμένης αυτοάμυνας απέναντι στους φασίστες καταντά ρητορεία και παράγει θύματα από το δικό μας στρατόπεδο.

Είναι πλέον απαραίτητο πέρα από τις πασιφιστικές αυταπάτες, πέρα από επικίνδυνες ψευδαισθήσεις για ουδέτερο κράτος κι ουδέτερη αστυνομία, οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται τα καθήκοντα που απορρέουν από τη φασιστική απειλή και δεν παραλύουν από φόβο μπροστά στα τάγματα εφόδου, να οργανώσουν με πολιτικό και συνειδητό τρόπο την αυτοάμυνα τους. Μόνοι στηριγμένοι στα πόδια τους χωρίς να παραιτούνται από τα νόμιμα δικαιώματα τους, θα μπορέσουν οι αντιφασιστικές δυνάμεις να τσακίσουν τα φασιστικά τάγματα εφόδου τώρα πριν προλάβουν τα φασιστοειδή προσπαθούν να οργανώσουν την ανθρώπινη σκόνη που τους ψήφισε.

Ας είναι σίγουρο πως στην πρώτη συντριβή του στο δρόμο ο ναζιστικός υπόκοσμος του οποίου ο σκληρός πυρήνας είναι ακόμα αισχρή μειοψηφία θα αρχίσει να φυλλορροεί, μιας και οι λιγότερο μάχιμοι θα αντιληφθούν πως το κυνήγι των μεταναστών και των “προδοτών” μπορεί να έχει κόστος. Ταυτόχρονα τα αφεντικά και το βαθύ κράτος θα προβληματιστεί για το αξιόμαχο των μαντρόσκυλων του.

Όσο για τις αντιφασιστικές δυνάμεις που θα συνδυάζουν πολιτική και φυσική αντιπαράθεση, κάθε νίκη θα ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους και θα φέρνει πιο κοντά την οριστική συντριβή των ναζιστών.

Ιούλιος 2012

Αντιφασιστικός Σύνδεσμος

εκτυπώστε το

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s